Piscines naturals a la muntanya a tan sols 23 kilòmetres de Mas El Brugué

A l’Alt Empordà a la Serra de les Salines neix un petit riu, l’Arnera, que en el seu breu i vertiginós descens des de la serra fins al pantà de Darnius / Boadella configura més d’una vintena de Gorgues.

El nom d’Arnera ve de “riu sorrenc”, de manera que algunes d’elles semblen platges, cales empordaneses en plena muntanya.

D’aquestes 20 gorgues de l’Arnera, la Gorga de les Dones a Maçanet de Cabrenys és la gorga per excel·lència i la més concorreguda, perquè s’hi arriba amb cotxe.

Per iniciativa particular, l’any 1961 s’hi va fer una resclosa amb una comporta, per elevar el nivell de l’aigua i així no es feia peu fins a mitja gorga. Al cim de la gorga hi ha una roca grossa en forma de banc i sembla feta expressament per descansar-hi o llençar-s’hi com si fos un trampolí; al dessota que fa balma hi ha la fondària màxima de 2 metres i mig.

Gorga de la Dona a Maçanet de Cabrenys

La gorga fa 30 metres de llarg per 12 d’ample i l’ajuntament cada any abans de l’estiu condiciona l’entorn i la desensorra.

Com arribar a les gorgues de la Dona

Al terme municipal de Maçanet de Cabrenys direcció Tapis girarem a l’esquerra en un encreuament senyalitzat amb diverses indicacions: Oliveda, càmping Maçanet, Molí d’en Robert… La gorga de les dones és al final a baix abans del pont. Si seguim el curs del riu caminant anirem trobant moltes altres gorgues fantàstiques.

Coneixent el poble de Maçanet de Cabrenys

No oblideu fer un passeig pel poble, presenta cases de pedra i carrerons molt bonics per fer-hi una passejada tranquil·la. Durant l’edat mitjana Maçanet de Cabrenys va ser una vila fortificada. D’aquella època conserva restes de l’antiga muralla (segles XIV i XV). A més, l’església de Sant Martí (segles XII i XII) és romànica tardana i conserva restes de decoració llombarda a l’absis. I podeu fer parada al bar la Pau, la societat del poble, un preciós edifici que us captivarà.

Detalls de les gorgues

  • Distància des de Mas El Brugué: 23 km
  • Adreça: Ajuntament de Maçanet de Cabrenys Carrer Paret Nova, 14. 17720 Maçanet de Cabrenys Alt Empordà – (Girona)
  • Visita guiada: http://maçanetdecabrenys.cat