El poble d‘Albanyà a només 12,9 kilometres de Mas El Brugué, disposa d’un observatori astronòmic completament automatitzat i compta amb el telescopi més gran de la província de Girona. Les instal·lacions estan ubicades al Càmping Bassegoda Park però estan concebudes perquè puguin ser utilitzades de manera independent i tenen com a objectiu treballar per a la divulgació i la investigació científica. L’Observatori Astronòmic d’albanyà està distingit amb segell IDA, que el converteix en el primer parc internacional amb el cel sense contaminació lumínica de l’Estat

Albanyà està envoltat per gairebé 100 quilòmetres quadrats de boscos. Una situació excepcional que el protegeix de la contaminació lumínica de les ciutats i poblacions properes i el converteix en un dels punts de Catalunya i també de l’Europa occidental on es millor es pot veure el firmament.

Una de les activitats principals son els batejos astronòmics, que acosten el meravellós món de la astronomia a grups de fins a 50 persones, tant nens com adults. Durant la rebuda, els més grans poden degustar una copa de cava de benvinguda. Després, amb l’ajuda d’un raig làser, els visitants, nens també, aprenen a orientar-se pels meravellosos cels d’Albanyà i a trobar l’estrella polar.

L’ equip d’astrònoms us farà un recorregut audiovisual pel firmament adaptant el contingut del bateig astronòmic a les circumstàncies meteorològiques del moment i a l’època de l’any en què ens trobem perquè l’experiència sigui el més enriquidora possible. Es poden gaudir diferents experiències segóns la temporada de l’any.

Més detalls de l’activitat

  • Durada: aproximadament unes 2 hores.
  • Lloc de trobada: entrada del càmping Bassegoda Park (davant de recepció).
  • Ubicació: Camí de Bassegoda, s/n, 17733 Bassegoda, Girona