Un dels monuments més grans de Catalunya.

La fortalesa construïda al segle XVIII, ocupa una superfície de 32 hectàrees i té capacitat per a sis mil persones. Ha tingut ús militar fins que el 1997 es va obrir al públic de forma regular amb visites guiades. Es permet visitar des dels diferents espais exteriors fins a visites a les cisternes. Donat que les dimensions del castell són enormes es fan diferents tipus de visita:

Visita individual

Es realitza seguint un itinerari degudament senyalitzat. (Durada entre 45m i 1h). No es precisa reserva.

La catedral de l’aigua

Es tracta d’una visita activa en la que es realitza un recorregut comentat pel fossat de la fortalesa (2.500m) a bord de vehicles tot terreny. Inclou la visita a les galeries subterrànies i la navegació a bord d’embarcacions pneumàtiques per l’interior de les cisternes de la Fortalesa. Els nens fins a tres anys viatjaran als vehicles sense ocupar plaça, asseguts sobre un adult responsable i no han d’accedir a les embarcacions. No abonaran entrada. La resta de menors realitzaran la visita sota la supervisió d’adults responsables i no podran anar sols.

S’abstindran les persones afectades per qualssevol d’aquestes circumstàncies: – Dificultat de permanència en llocs foscos i tancats – Falta de mobilitat i força a les extremitats inferiors i superiors – Trobar-se en estat de gestació.

Durada de la visita: 1h30 – 1h45. IMPRESCINDIBLE RESERVA PRÈVIA (972 506 094).

Nostàlgic Sant Ferran

És un recorregut comentat, amb vehicles tot terreny, pel fossat de la Fortalesa. La visita és similar a La Catedral de l’Aigua però sense accés als espais subterranis. Durada aprox.: 1:30 h. IMPRESCINDIBLE RESERVA PRÈVIA (972 506 094).