Per aprendre a entendre i estimar les tortugues.

Situat a Garriguella, el centre es troba als terrenys del Santuari del Camp a 30 kilòmetres de la casa de turisme rural Mas El Brugué, l’objectiu del Centre de reproducció de tortugues de l’Albera, és la cria en captivitat de la tortuga mediterrània, espècie en greu perill d’extinció, per tal de reduir la important mortalitat juvenil que es dona a la natura, i així disposar d’un nombre important d’individus per tal d’alliberar-los i potenciar les poblacions naturals.

El Centre compleix també funcions didàctiques, atraient famílies, grups i tot tipus de persones, ensenyant-los a entendre les tortugues i el bosc mediterrani, i a no capturar o molestar aquests animals.

El centre també acull tortugues exòtiques per tal d’evitar que siguin alliberades a la natura i que aquestes puguin competir i perjudicar les poblacions autòctones.

Apadrina una tortuga

Els visitants i amants de les tortugues tenen la possibilitat d’apadrinar una tortuga. Qui ho faci rebrà un diploma acreditatiu, rebrà informació sobre l’estat i evolució de la tortuga. I rebrà també un carnet d’entrada per visitar el centre sempre que ho vulgui.

Com és la visita?

La visita és ràpida, es fa en una o dues hores, segons el temps que dediqueu a cada zona. També hi ha una sala amb un audiovisual molt interessant.

Horaris

  • Estiu: cada dia de 10 a 18 hores
  • Primavera i tardor: de 10 a 13 i de 15 a 17 hores.
  • Dilluns TANCAT i també de l’1 de novembre fins al 19 de març.