A Figueres, a només 13,4 kilòmetres dels apartaments de turisme rural Mas El Brugué, podreu descobrir i gaudir tota la família del Museu del Joguet de Catalunya.

El museu exhibeix més de 4.000 peces i hi trobareu jocs i joguines que es jugaven a l’antiguitat: zoòtrops, mecanos, teatrins, animals i cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles, aparells de màgia, jocs per a invidents, disfresses, retallables, manubris, soldats, robots, màquines de vapor, ossets, tricicles, patinets…

Els joguets s’agrupen per temes, i també van acompanyats de fotografies de diferents èpoques d’infants amb els seus joguets, de manera que els visitants poden observar com es jugava anys enrere. Cada joguet consta de la seva fitxa explicativa (nom, data, fabricant, origen, etc.), i en alguns casos d’algun escrit realitzat per personatges coneguts que reflexionen sobre peces lúdiques en concret.

Alguns joguets havien pertangut a personatges com Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Miró, Carles Fages de Climent, Joan Brossa…

És una activitat molt recomanable que permet fer un passeig per l’evolució de les joguines. Poden gaudir-la totes les edats.

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 1, 17600 Figueres, Girona