1. Castell de Sant Ferran (Figueres)

És la fortalesa més gran del segle XVIII d’Europa. Situada sobre d’un turó i ocupa una superfície de 32 hectàrees amb un perímetre de 3.120 metres.

A causa de les seves dimensions, les visites que es fan al Castell de Sant Ferran s’agrupen en dos blocs: unes es realitzen al Recinte Interior i les altres per l’Exterior i els Espais Subterranis.

2. Aiguamolls de l’Empordà

El parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà té una superfície aproximada de 4.722,7 hectàrees de les quals unes 824 són reserva natural integral estrictament protegida. El Parc està situat a la comarca de l’Alt Empordà i el conformen diferents municipis com Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador.

Està obert cada dia de 9:00 h a 16:00 h a l’hivern i de 9:00 h a 18:30 h a l’estiu i disposa de dues zones visitables: l’itinerari que surt del Cortalet i el de Vilaüt. Els dos recorreguts us permetran veure una gran diversitat de fauna i així com fer nombroses parades per contemplar el fabulós paisatge que es presenta.

3. Ruta del “Petit Príncep” a l’Escala

Al passeig de Riells de l’Escala hi trobem diversos elements del conte de Saint-Exupéry: l’asteroide B-612, els tres volcans del planeta, els baobabs i la seva rosa, la Guineu i assentat sobre un mur de pedra amb el Mediterrani de fons el trobem a ell: el Petit Príncep. Una ruta que us recordarà que un dia vau ser nens i nenes i on els més petits podran gaudir de la màgia d’aquest conte.

4. Llac de Banyoles i Parc de la Draga

Podeu fer la volta a l’Estany de Banyoles a peu o bé amb bicicleta. El camí és planer i fàcil, tant per a adults com per a nens i la durada caminant és d’unes 2 hores i 30 minuts. Si feu la volta sencera, passareu pel Parc de la Draga, on hi ha els jaciments neolítics que podeu també visitar.

5. El volcà del Croscat (Olot)

Croscat està ubicat entre els municipis de Santa Pau i Olot, es tracta d’un dels volcans més grans de la península de la seva categoria i el més curiós és que en podem veure l’interior. La millor manera de visitar el Volcà del Croscat és fent una excursió a peu de 2,9 km (una hora aproximadament i sense desnivells) apta per a tots els públics. Molt recomanable per gaudir també del paisatge de la Garrotxa dels voltants.