Recomanem pujar a l’Ermita de Santa Magdalena

El santuari empordanès per excel·lència (segle XVII). Situat a Terrades (Alt Empordà), guarda al seu interior una col·lecció d’exvots i és un dels santuaris amb més devoció de la comarca i moltes colles i entitats s’encomanen anualment a la Mare de Déu, patrona dels esportistes, i hi fan ofrenes. El santuari està situat en un vessant molt boscós de la Vall de Santa Magdalena, a 400 m d’altitud.

A la part del darrere hi ha una esplanada amb aparcament i una zona amb taules i barbacoes per poder-hi fer dinars i pícnics a l’aire lliure.

Un cop allà, és una bona decisió pujar a l’Ermita de Santa Magdalena, situada a 570 metres sobre el nivell del mar, va ser restaurada el segle XV, es troba envoltada de grans roques i des de dalt es contempla una bonica vista.

Com accedir al santuari?

Per accedir-hi cal agafar la carretera asfaltada fins al santuari de la Salut de Terrades, i des d’allà continuar a peu i agafar un camí senyalitzat i de bon fer, és una excursió agradable de 30 minuts. Des de dalt, podreu contemplar el Massís de l’Albera, el Puig Neulós, Les Salines, entre altres, i també observar el pantà de Boadella.

Detalls sobre El Santuari de Nostra Senyora de la Salut

  • Distància des de Mas El Brugué: 3 km
  • Coordenades GPS: Latitud: 42° 19’ 30’’ N Longitud: 2° 50’ 3’’ E
  • Adreça: Santuari de Terrades Ctra. Terrades – Vall de Santa Magdalena 17731 Terrades Alt Empordà – (Girona)
  • Horari de missa: diumenges i festius a les 12 del matí

Més informació al seu web: